
Recept superknapperige ovenfriet (2p):
Nodig: | Maken: |
Verwarm de oven op 230 graden. | |
750 -900 gr aardappelen*- ongeschild, in partjes | Breng water aan de kook in een grote pan. Kook de aardappelen gedurende 4 min. Spoel ze af met koud water en laat ze drogen. |
2 eetl zonnebloemolie | Roer in een grote kom de zonnebloemolie en het paprikapoeder, het korianderpoeder, het uienpoeder, het knoflookpoeder, de witte peper en de nootmuskaat door elkaar. |
1 volle eetl paprikapoeder 1 theel korianderpoeder 1 theel uienpoeder** 1 theel knoflookpoeder*** ½ theel witte peper ½ theel nootmuskaat | Schep de aardappelen door de kruidenolie heen totdat de aardappelen helemaal met de kruiden-olie bedekt zijn. |
Verspreid de aardappelen op een met bakpapier bedekte bakplaat (zorg dat de aardappelen niet over elkaar liggen). | |
Schuif de bakplaat de oven in en bak totdat de frieten goudbruin en helemaal crunchy zijn (vanaf 25 min, maar langer mag). De frieten een of meerdere keren omscheppen bevordert de knapperigheid. |
Voor erbij:
Aardappels over? Check dan deze gerechten:
Copyright © 2023 De luie leguaan