Super knapperige ovenfrietjes

Vegan visstick en knapperige ovenfrietjes

Hoe maak je zelf de allerlekkerste en super knapperige ovenfrietjes? Het geheim van goede frieten, zit hem in de aardappel.

Het soort aardappel kan dus een wereld van verschil maken want sommige soorten geven een slap en nat resultaat. Kies dus iets kruimige aardappelsoorten die geschikt zijn om friet mee te maken. Gebruik bijvoorbeeld agria, bintje of een frieslander; vraag het aan google, je groenteboer of kijk of ze in de supermarkt speciale frietaardappelen hebben. Je zult het verschil meteen proeven!

 

Ook is het belangrijk om de frieten op een hoge temperatuur te bakken in de oven en bestrooi ze royaal met paprikapoeder voor een lekker kruidige jasje. Dien ze op met vegan mayonaise en vegan vissticks  (zie links onderaan de pagina) en je hoeft nooit meer naar de snackbar!

 

 

Recept superknapperige ovenfriet (2p):

Nodig:Maken:
Verwarm de oven op 230 graden.
750 -900 gr aardappelen*-
ongeschild, in partjes
Breng water aan de kook in een grote pan. Kook de aardappelen gedurende 4 min. Spoel ze af met koud water en laat ze drogen.
2 eetl zonnebloemolieRoer in een grote kom de zonnebloemolie en het paprikapoeder, het korianderpoeder, het uienpoeder, het knoflookpoeder, de witte peper en de nootmuskaat door elkaar.
1 volle eetl paprikapoeder
1 theel korianderpoeder
1 theel uienpoeder**
1 theel knoflookpoeder***
½ theel witte peper
½ theel nootmuskaat
Schep de aardappelen door de kruidenolie heen totdat de aardappelen helemaal met de kruiden-olie bedekt zijn.
Verspreid de aardappelen op een met bakpapier bedekte bakplaat (zorg dat de aardappelen niet over elkaar liggen).
Schuif de bakplaat de oven in en bak totdat de frieten goudbruin en helemaal crunchy zijn (vanaf 25 min, maar langer mag). De frieten een of meerdere keren omscheppen bevordert de knapperigheid.

* Zie instructies in de tekst boven het recept.

** Optioneel, dus je kan het ook weglaten.

*** Of 2 geperste knoflooktenen

Luie leguaan

 

Voor erbij:

Aardappels over? Check dan deze gerechten: